Cum să activați Storage Sense pe Windows 10

Windows Logo

Disponibilitatea spațiului liber pe disc a fost și este o reală problemă pentru multe dintre calculatoarelor uzuale. De cele mai multe ori ne îndreptăm către fișierele din Recycle Bin pentru a le șterge, sau către fișierele descărcate de pe Internet, pe care le eliminăm rând pe rând. Deși utilitarul Disk Cleanup din Windows 10 nu este dificil de utilizat, mulți dintre utilizatorii începători nu știu mai nimic despre el. Pentru a rezolva problemele legate de stocare, Microsoft a introdus o caracteristică cunoscută sub numele de „Storage Sense”.


Ce este Storage Sense?

Storage Sense este o caracteristică opțională a sistemului de operare Windows 10 care este dezactivată în mod normal. Când este activată, aceasta scanează și șterge fișierele temporare. Instrumentul este conceput pentru a vă monitoriza calculatorul și pentru a elibera spațiu de stocare în mod automat. Storage Sense șterge fișierele nedorite, inclusiv datele stocate în din Recycle Bin, de aceea activarea este lăsată la îndemâna utilizatorilor avansați, care înțeleg ceea ce implică ștergerea acestor categorii de fișiere.


Cum activăm Storage Sense în Windows 10?

Pentru activarea Storage Sense este necesar să mergem la Settings, dăm click pe System și mai apoi pe Storage. În fereastra Storage Sense bifăm On pentru a activa această caracteristică.

Storage Sense poate fi configurat manual selectând parametri din fereastra de configurare. Spațiul de stocare este examinat și sunt oferite informații despre fiecare categorie de fișiere, ce pot fi șterse. Din lista afișată puteți selecta fișierele pe care doriți să le ștergeți.