Home » Energie » Enel câștigă un contract pentru energie de echilibrare de 59,2 MW

Enel câștigă un contract pentru energie de echilibrare de 59,2 MW

Enel a primit contracte pentru 59,2 MW în cadrul licitației pentru serviciul de reglare rapidă a frecvenței rețelei a operatorului de sistem de transport italian Terna. Capacitățile de echilibrare a rețelei trebuie să intre rapid în funcțiune și să introducă energie în sistem pentru a menține tensiune și frecvența normală (230V și 50Hz în cazul Italiei). Mai exact, capacitatea se referă la zona de nord a Italiei (40 MW) și zona central-sudică (19,2 MW).

Capacitatea atribuită va fi furnizată de așa-numitele unități de rezervă rapidă (FRU), care includ posibilitatea de a combina un sistem de stocare electrochimică (baterii) cu infrastructuri de încărcare a vehiculelor electrice și soluții de tipul Vehicle-to-Grid. Începând din ianuarie 2023 și până în decembrie 2027, aceste unități vor oferi servicii de răspuns ultrarapid, în mai puțin de o secundă. Serviciul trebuie să fie disponibil timp de 1.000 de ore pe an, în intervale de timp specifice definite de Terna.

Unitățile de rezervă rapidă alocate sunt: Porto Tolle – 20 MW, Alessandria – 20 MW, Torrevaldaliga Nord 2 – 9,6 MW și Torrevaldaliga Nord 3 – 9,6 MW.

Rezerva rapidă va contribui la îmbunătățirea stabilității frecvenței rețelei, în coordonare cu alte servicii existente. În cadrul proiectelor pilot promovate de Terna, această licitație a contribuit la facilitarea introducerii de noi tehnologii în sistemul electric și, în special, a unităților de stocare în baterii, care sunt esențiale în susținerea tranziției energetice, așa cum este prevăzut în Planul național integrat pentru energie și climă din Italia.

Etichete: ,
Postat de in data de 18 decembrie 2020. In categoria Energie. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login

center>