Bateria biologică

Ca urmare a cercetărilor continue desfăşurate în domeniul bateriilor biologice, Sony a prezentat la IFA 2008 un model de baterie care generează electricitatea pe bază de glucoză prin utilizarea enzimelor. Metoda folosită simulează principiile utilizate de organismele vii pentru generarea electricităţii.
În luna august 2007, Sony a utilizat un prototip al unei bio-baterii pentru a reda muzică de pe un dispozitiv Walkman. Glucoza este o substanţă derivată din procesul de fotosinteză al plantelor, fiind astfel o sursă regenerabilă de energie disponibilă în cantităţi mari în întreaga lume. Datorită conţinutului bogat în energie al glucozei, bateriile bazate pe utilizarea acestei substanţe au potenţialul de a deveni unul dintre produsele ecologice ale viitorului.
Deşi proiectul se află încă în primele stadii de cercetare, Sony intenţionează să comercializeze astfel de eco-baterii imediat ce acestea au atins un nivel de performanţă satisfăcător din punctul de vedere al puterii generate şi al duratei de viaţă.

Lasă un răspuns