Home » Electric » Toyota spune că ar putea produce baterii solid-state începând cu 2025

Toyota spune că ar putea produce baterii solid-state începând cu 2025

Toyota a dezvoltat un prototip de baterie cu electrolit solid destinată automobilelor electrice. Compania spune că se află în grafic pentru lansarea bateriilor solid-state începând cu anul 2025. Informația a fost dată publicității chiar de către Keiji Kaita, vicepreședinte executiv al Toyota Motor Corp.


Bateriile cu electrolit solid sunt văzute ca o soluție ideală pentru stocarea energiei electrice. Acestea au potențialul unor densități energetice mai ridicate, a reîncărcării mult mai rapide și a unei durate de viață mai mari, care ar depăși practic durata de viață a vehicului. Bateriile solid-state și-ar putea păstra o eficiență de peste 90% pe o perioadă de 30 de ani.
Bateria prototip de la Toyota poate fi aranjată în module și se poate încărca de la 0 la 100% în numai 15 minute.


Alte companii precum Hyundai, Honda sau Fisker se află în căutarea unor soluții pentru bateriile solid-state. În cazul în care tehnologia poate fi trecută în producția de serie, bateriile solid-state și-ar găsi locul și în dispozitivele electronice portabile.

Etichete:
Postat de in data de 30 iulie 2020. In categoria Electric. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login

center>