Home » Electric » Toyota prezintă un generator de curent electric cu piston liber

Toyota prezintă un generator de curent electric cu piston liber

Centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Toyota a prezentat un generator de curent electric mai compact și mai eficient decât generatoarele cu motor termic existente în prezent. Prototipul este destinat automobilelor hibrid și este format dintr-un piston cu mișcare liberă și un generator linear cu magnet permanent.

Piston cu mișcare liberă nu este o idee nouă, germanii dezvoltând încă din timpul celui de al doilea război mondial compresoare cu piston liber.

Unitatea Toyota poate genera 10KW cu o eficiență de 42%. Avantajele sale constau în dimensiunile compacte și greutatea redusă. Toyota dorește să obțină o eficiență mai mare astfel încât generatorul să intre în producția de serie. Generatoarele pot fi utilizate pe perechi astfel încât să se diminueze vivrațiile. Un automobil electric din clasa B sau C dotat cu două astfel de generatoare și motor electric ar putea atinge 120 km/h.

Toyota Free Piston Engine Linear Generator

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Marca:
Etichete:
Postat de in data de 2014/05/02. In categoria Electric, Energie. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.