Top Gear a testat Tesla Roadster

Automobilul electric produs in California a fost testat de prezentatorii emisiunii Top Gear. Jeremy Clarkson a fost incantat de puterea modelului electric si de acceleratia impresionanta insa nu a ezitat sa arate cum stau lucrurile in realitate cu autonomia oferita de autoturismul american.
Tesla Roadster a parcurs 55 de mile (88km) in regim sever de utilizare, distanta care a fost suficienta pentru a descarca acumulatorii.
Timpul necesar pentru reincarcarea lor a redus simtitor entuziasmul lui Clarkson, obligat sa astepte aproape o zi pentru o noua experienta electrizanta.
Sistemul electric alimentat cu acumulatori performanti pare sa nu fie practic pentru utilizarea zilnica insa lucrurile se pot schimba odata ce tehnologia ne va oferi solutii mai practice pentru reincarcarea acestora.
Modelul derivat din Lotus Elise este propulsat de un motor electric de 248CP si 14000 de rot/min alimentat la o tensiune de 375V, ce este capabil sa ofere 375nm cuplu disponibil in aproape toata plaja de turatii.
Tesla Roadster accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde, mult mai rapid decat marea majoritate a masinilor cu pretentii prezente pe sosele noastre.

Lasă un răspuns