Home » Auto » Transit Connect va fi disponibil si in varianta electrica

Transit Connect va fi disponibil si in varianta electrica

Ford a declarat ca o noua varianta a utilitarei Transit Connect va beneficia de propulsie electrica incepand cu a doua jumatate a anului 2010. Ford colaboreaza cu Smith Electric, o companie din Marea Britanie, pentru dezvoltarea sistemului de propulsie.
Motorul standard cu capacitatea de 2 litri si 138 cai putere va fi inlocuit de un propulsor electric de 50KW, alimentat de un grup de aucumulatori litiun ion – fier de 24KWh. Autonomia declarata de constructor este de 160 de kilometri pentru o incarcare completa iar viteza maxima ce se poate atinge noul vehicul electric se situeaza in jurul valorii de 120km/h.
Fabrica de la Craiova, achizitionata recent de Ford, va produce intr-o prima faza utilitarele Transit Connect, cu motoare clasice, majoritatea productiei fiind destinata exportului.  Primele autovehicule  Ford Transit Connect au fost fabricate in anul 2003 iar pana in prezent au fost produse 600.000 de unitati, majoritatea destinate pietei europene.

Ford Transit Connect

Ford Transit Connect

Etichete: , ,
Postat de in data de 9 februarie 2009. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>