Tesla a prezentat automobilul electric Model 3

Tesla Motors a prezentat automobilul electric Model 3 ce promite să aducă maselor transportul electric individual. Prezentarea prototipului Model 3 coincide cu intra în producției a celei mai mari fabrici de acumulatori cu litiu din lume: Tesla Gigafactory.
Fabrica Tesla Gigafactoryeste amplasată în Reno, Nevada și va avea peste 6500 de angajați.
Fabrica Tesla, cu o capacitate de producție ce depășește toate celelalte fabrici din lume, va inunda piața cu acumulatori cu litiu, însă cea mai mare parte din producție se va îndrepta către automobilul cu preț mediu al companiei.
Dacă Roadster și Model S erau automobile electrice scumpe, cumpărate de un număr mic de clienți, Model 3 se adresează cumpărătorului cu venituri medii. Mai precis, un american va trebui să scoată 35.000 de dolari pentru un exemplar. În țările în care se aplică subvenții, cum ar fi Norvegia, Model 3 va fi mai ieftin decât multe alte automobile din clasa, echipate cu motoare termice.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Compania din California va extinde și rețeaua de stații rapide de reîncărcare, având planuri de a instala astfel de stații în întreaga lume, inclusiv în România și Moldova.
Tesla are capacitatea să producă 500.000 de automobile pe an, obiectiv pe care și l-a propus în anul 2020.
Model 3 va intra în producția de serie la sfârșitul anului 2017 iar primele livrări vor avea loc în 2018. În primele zile de la lansare există deja 133.000 de clienți care au plătit un avans de 1000 de dolari pentru a-și rezerva un model, un lucru nemaiîntâlnit în istoria automobilului.

Specificații Tesla Model 3

  • Autonomie estimată 344km
  • Accelerație de la 0 la 100km/h în 6 secunde
  • Tracțiune 2×4 sau 4×4
  • Autopilot
  • Plafon din sticlă
  • Preț fără subvenții 35.000 de dolari

Elon Musk a prezentat automobilul Tesla Model 3


Update: Tesla a înregistrat 400.000 de precomenzi pentru Model 3.

Șasiu Tesla Model S

Lasă un răspuns