Presedintele grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat ca alianta pe care o conduce are capacitatea de a produce 500.000 de vehicule electrice pe an.
In China vom fi capabili sa producem mai mult de un milion de masini electrice pe an incepand cu 2012 bazandu-ne pe doua schimburi in fabricile din Huadu, Xiangfang si Zhengzhou. Intentia noastra este sa ne crestem cota de piata de la 6%, cat avem astazi, la 10% cat mai curand posibil.
Alianta noastra a demarat productia la fabrica din Chennai, India avand o capacitate de 200.000 de unitati pe an si planuim sa sa dublam aceasta cifra pentru a satisface cererea pe piata indiana dar sa si exportam in peste 100 de tari din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Avem de asemenea un parteneriat cu Ashok Leyland pentru a incepe productia unui vehicul comercial usor dar si a unui automobil low-cost.
In Rusia vom produce modelul Murano, la noua noastra fabrica din St. Petersburg, incepand cu 2011, alaturi de X-TRAIL si Teana. Utilizand platformele Renault si capacitatile de productie Avtovaz, cota de piata pe piata rusa detinuta de Renault, Nissan si Avtovaz va creste la 40%.
In Orientul Mijlociu compania a pus la punct o ofensiva pentru a stabili o retea de dealeri avand ca scop distributia noului model Patrol.
In Romania, alianta fabrica cateva modele de cutii de viteza ce echipeaza autoturisme sub toate marcile Renault-Nissan (Nissan, Renault si Samsung).
Tarile dependente de petrolul importat sunt interesate cu precadere de automobilul electric. China stimuleaza puternic productia de automobile electrice. Cantitatea de petrol pe care cea mai populata tara a lumi o va importa va atinge pe viitor cifre nesustenabile daca nu se va face ceva in aceasta privinta.