Primul dealer KTM din Bucuresti

Fanii marcii austriece au un motiv in plus de bucurie. In aceste zile s-a deschis la Bucuresti prima reprezentanta a companiei.
In cadrul evenimentului de inaugurare, Adrian Raduta a primit in mod oficial din partea Dementor motocicleta KTM 250 SX-F – aceleasi suspensii pe care le-a folosit in 2009 campionul mondial Marvin Musquin.
Gama de produse KTM cuprinde pe langa motociclete destinate rularii offroad, nakeduri, superbikeuri, supermoto, atv-uri si supercarurile X-BOW. Cu prilejul inaugurarii Dementor a fost prezentata in Romania si versiunea Superlight a lui KTM X-BOW (crossbow). Rod al colaborarii dintre KTM, Dallara si Audi, X-Bow este un supercar aparte care indiferent de versiune te duce cu gandul la curse.
Pana in acest moment sunt disponibile cinci versiuni ale modelului, din care una este dedicata strict curselor pe circuit. Este vorba despre KTM X-BOW GT4 . In showroomul Dementor poate fi vazut KTM X-BOW Superlight cea mai usoara vesiune a masinii produse la Graz.
Pentru prima data in istoria masinilor produse in serie a fost folosita o caroserie facut in intregime din fibra de carbon.
Aceasta solutie este folosita de multi ani in Formula 1 si in alte competitii unde se utlizeaza monoposturi, insa doar aparitia lui X-Bow a facut ca ea sa fie transpusa intr-un model de serie. Pentru ca aceasta versiune este practic una de curse, pe care o poti utiliza si pe strada X-BOW Superlight detinut de Dementor va concura in 2010 in 6 etape din GT4. Dan Tatoiu va fi pilotul care o va duce pe sase din marile circuite ale Europei, GT4 fiind o competitie de turisme sub egida FIA, care in 2010 va avea Sase Mari Premii acestea desfasurandu-se in locatii precum Spa Francorchamps, Nurburgring sau Donintgon Park.
X-Bow este propulsata de un motor Audi de 2.0 litri benzina supra alimentat cu intercooler si 4 cilindri in linie, care dezvolta 240 de CP la 5.500 rpm (cuplu maxim 310 Nm la 5.500 rpm). Iar in versiunea Superlight intreaga masina cantareste doar 785 de kg. Transimia este si ea luata de la Audi fiind una manuala cu sase rapoarte. Pretul versiunii Superlight ajune la 80.000 de euro fara TVA.

KTM 360
KTM 360

Lasă un răspuns