Primele automobile electrice Joule pe strada din 2012

Primele automobile electrice Joule vor ajunge pe strazi incepand cu anul 2012. Prezentat la salonul auto de la Paris de compania Optimal Energy, cu sediul in Cape Town, Joule este unul dintre putinele autovehicule africane electrice. Fabrica ce urmeaza sa produca 50.000 de unitati pe an va fi construita in Africa de Sud din fonduri private dar si din surse publice. 
 Joule este propulsat de un motor electric montat pe puntea fata alimentat de un set de acumulatori litiu ion. Puterea acumulatorilor va fi diferita in functie de versiune fiind la alegerea cumparatorului. 
Acumulatorii litiu-ion se pot reincarca de la o priza obisnuita de 220V, incarcarea acestora durand 7 ore. Pentru soferii care au de facut drumuri mai lungi, producatorul ofera un pachet suplimentar de baterii care mareste autonomia masinii la 400km. Masina africana a fost realizata impreuna cu designerul Keith Helfet, de la Jaguar, conoscut pentru contributia sa la modelul XJ220. Automobilele electrice desi sunt mai simple din punct de vedere constructiv au inca preturi ridicate din cauza costurilor mari ale acumulatorilor si a productiilor in serie limitata.
 

Optimal Energy Joule
Optimal Energy Joule

Lasă un răspuns