Motoarele diesel pot funcționa cu ulei alimentar!

Prețurile reduse ale uleiului de Floarea Soarelului încurajează șoferii de automobile diesel să-l folosească pe post de combustibil. Astăzi (1 iulie 2015), în parcarea Kaufland, un cărucior era plin cu PET-uri goale de ulei alimentar, semn că un șofer tocmai a alimentat la supermarket.

Sticle de ulei in parcarea de la Kaufland
Sticle de ulei in parcarea de la Kaufland

Înlocuirea motorinei cu ulei de Floarea Soarelului poate avea consecințe nefaste asupra motoarelor moderne. Uleiul nu are destinația de combustibil, iar companiile producătoare nu se preocupă de acest aspect secundar. Uleiul conține și alte substanțe care pot afecta funcționarea sistemului de injecție iar depunerile de calamină pot scurta destul de mult viața motorului. Cu cât motorul este mai complicat cu atât probleme vor fi mai costisitoare.
În schimb, uleiul poate fi folosit în motoarele diesel simple, fără turbină și EGR. Tractoarele U650 nu dau semne că uleilul vegetal le-ar afecta prea tare funcționarea. Automobilele cu motoare diesel mai vechi, de asemenea, funcționează foarte bine. Cu toate acestea se recomandă amestecarea uleiului cu motorină pentru o funcționare mai bună și o ardere mai rapidă.

Lasă un răspuns