Mercedes-AMG Project ONE un rival pentru mașinile exclusiviste ale grupului VAG

Mercedes-AMG Project ONE este un automobil ce vine să demonstreze experiența companiei în competițiile de Formula 1, precum și faptul că germanii pot pune în aplicare oricând sistemele de propulsie electrică.
Noul automobil are o putere de 1000 de cai și poate fi încărcat la priză, la fel ca un Prius Plug-in. Mercedes-AMG Project ONE nu este doar un concept, ci un automobil real, produs în serie foarte mică, de numai 275 de exemplare. Din păcate, toate exemplarele au fost vândute la un preț de 2,3 milioane de euro, domnul Ion Țiriac fiind unui dintre cei care vor intra în posesia unui astfel de automobil. Românii vor putea vedea mașina în cadrul galeriei Ţiriac Collection din orașul Otopeni.

Mercedes-AMG Project ONE
Mercedes-AMG Project ONE

Project ONE poate ajunge de la 0 la 200 km/h în numai 6 secunde și are o viteză maximă de 350km/h. Autonomia în modul electric este de 25km, atât sistemul electric cât și motorul pe benzină fiind adevărate opere de artă industrială.
Mercedes-AMG Project ONE dispune de de două motoare de 120KWh montate pe axa din față. Roțile din spate sunt puse în mișcare de motorul V6 pe benzină împrumutat de pe mașina de Formula 1, cu o capacitate de numai 1600cc. Acest motor oferă o putere de până la 500KW grație celor două motoare electrice care-l asistă și a tehnologiilor împrumutate din Formula 1. Spre exemplu, turbina este asistată de un motor electric care o aduce mai rapid la 100.000 de rotații pe minut.
Motorul ajunge rapid la turații de până la 11.000 de rotații pe minut, lucru nemaiîntâlnit la mașinile de stradă (cu excepția celor cu motor rotativ Wankel).
Un alt lucru diferit la această mașină este prezența unui sistem electric de 800 de volți ce alimentează motoarele electrice cu turații de până la 50.000rpm. De regulă, motoarele electrice obișnuite nu trec de 20.000rpm (rotații pe minut).

Lasă un răspuns