Intel lanseaza noi procesoare eficiente energetic

Intel si principalii sai parteneri au prezentat astazi la hotelul Novotel din Bucuresti noua serie de procesoare Intel Xeon 5500.

Seria de procesoare Intel Xeon 5500 îmbunatateste în mod automat eficienta energetica, oferind utilizatorilor un control mai bun asupra cheltuielilor legate de energie. Acest aspect include un nivel de consum de energie de numai 10 Wati în modul “idle”, permitând o reducere de 50% fata de produsele din generatia anterioara, pentru consumul de energie al sistemului în modul “idle”. Noile power gates, bazate pe tehnologia Intel unica high-k metal gate permit core-urilor aflate în modul “idle” sa îsi micsoreze în mod independent consumul de energie.

De asemenea, seria de procesoare Intel Xeon 5500 aduce la un nou nivel conceptul de consum inteligent de energie, având pâna la 15 stadii automate de operare. Acestea îmbunatatesc semnificativ administrarea consumului de energie al cipurilor, ajustând consumul energetic al sistemului pe baza fluxului de date în timp real, fara a sacrifica nivelul de performanta.

Seria de procesoare Intel Xeon 5500, cu nume de cod anterior ”Nehalem-EP,” integreaza mai multe tehnologii revolutionare care îmbunatatesc radical viteza si flexibilitatea sistemului, printre care: Tehnologia Intel Turbo Boost, Tehnologia Hyper-Threading , power gate-uri integrate si noua generatie a Tehnologiei Intel Virtualization (VT) , îmbunatatita prin introducerea extended page tables, care permit sistemului sa se adapteze la o diversitate de sarcini de lucru.

Acestea si alte capabilitati inteligente ale procesoarelor maximizeaza avantajele pentru utilizatorii interesati de tranzitia catre procesoarele Intel Xeon 5500, plecând de la sistemele actuale. În aceasta perioada dificila din punct de vedere economic, clientii îsi pot înlocui serverele Intel Xeon mai vechi cu seria Intel Xeon 5500, recuperându-si investitia într-un interval foarte scurt, de numai opt luni, conform estimarilor. Seria de procesoare Intel Xeon 5500 are preturi între 188 USD si 1 600 USD pentru cantitati de 1000 bucati.

Intel Logo
Intel Logo

Lasă un răspuns