Autobuz electric prezentat de compania britanica Optare

Constructorul englez Optare a prezentat un autobuz electric cu zero emisii poluante. Solo EV este bazat pe principalul model fabricat de companie, denumit Solo insa motorul diesel a fost inlocuit cu un motor electric alimentat de un grup de acumulatori. Solo EV utilizeaza acelasi tip de baterii cu fosfat feric de litiu (LiFePO4) ca si camioanele Smith Electric. Unul dintre motive ar fi acela ca actualul director de la Optare este Roy Stanley ce a ocupat inainte aceiasi pozitie in cadrul companiei Tanfield Group ce se afla in spatele Smith Electric.
Autobuzul beneficiaza de baterii cu puterea de 80 kWh conectate la motorul de curent alternativ prin intermediul unui convertor de 120 kW. Deocamdata nu se stie daca autobuzul va intra in exploatare comerciala insa tehnologia devine mult mia atractiva odata cu cresterea pretului pentru petrol.

Autobuzul Optare Solo EV
Autobuzul Optare Solo EV

One Comment on “Autobuz electric prezentat de compania britanica Optare”

  1. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, anuntam toti bloggerii din capitala ca:
    Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc. Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO. Bloggerii care doresc sa se implice in organizarea evenimentului sau vor să iniţieze concursuri cu premii, să ne trimită mesaje la valecano@yahoo.com
    Atentie! Bloggerii care se inscriu la festival vor primi saptamanal invitatii gratuite ( de doua persoane ) la Eurocinema. Amanunte gasiti la pagina cu noutati de pe site.
    Va rugam postati bannerul ZBB pe blogul vostru si trimiteti mai departe mesajul sa circule pe blogosfera.
    Multumim mult!

Lasă un răspuns