Dacia Logan 2 și Dacia Sandero 2

Dacia a prezentat astăzi la Paris noile modele Logan 2 și Sandero 2. Mașinile beneficiază de mai multe dotări precum și de o nouă motorizare pe lângă cele cunoscute deja publicului. Date fiind dotările automobilelor putem spune că Dacia oferă valoare la un preț accesibil și nu doar o opțiune ieftină.
Benzină : TCe 90
Noile modele Logan şi Sandero primesc motorul TCe 90. Din punct de vedere tehnic, noul motor este o bijuterie a mecanii de ultimă oră. Motorul este mai eficient, are o cilindree de 898cm3 și 3 cilindrii. Distribuția este pe lanț și nu pe curea fapt ce reduce costul reviziilor majore. Turbosuflanta cu inerție redusă și sistemul de admisie variabilă (VVT) oferă un cuplu mare de 135Nm disponibil încă de la turaţii joase (90% disponibil încă de la 1 650 rot/min). Puterea motorului de 0.9 litri este de 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min
Acest motor de mică cilindree, supraalimentat, are un consum de 5,3/100km și un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de 122 g/km.
Celelalte motoare sunt deja cunoscute pe modelele Dacia. Vorbim de motorul pe benzină de 1.2 litri și 75 cai putere și de cele două variante diesel 1.5dci cu 75 CP şi 90 CP. Dacia oferă și o versiune pe GPL pentru motorul de 1.2 litri și 16 Valve, modelul acesta fiind probabil recomandat taximetristilor.
Dacia Logan 2 – Dotari

Dacia Logan 2 și Dacia Sandero 2 beneficiază de dotări care le așează în rândul automobilelor de ultimă generație. Ecranul sensibil la atingere cu diagonala de 7 inci va afișa instrucțiunile sistemului de navigație GPS precum și interfața sistemului multimedia. Șoferul va mai avea la dispoziție un tempomat, asistență la parcarea cu spatele, Bluetooth pentru sistemul multimedia și o gamă largă de accesorii. Nu lipsesc geamurile electrice, oglinzile electrice, servo-direcția, airbagurile frontale și laterale. Centurile de siguranţă sunt echipate cu limitator de efort calibrate pentru a proteja toracele în caz de şoc. Încă de la primul nivel de echipare, vehiculele dispun în serie de 4 airbag-uri frontale şi laterale pentru şofer şi pasager, faruri de zi, ABS şi AFU, precum şi ESP. Nivelul de zgomot perceput la interior a fost diminuat datorită unei mai bune insonorizări a compartimentului motor şi a reducerii zgomotelor aerodinamice.
Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway vor fi produse în uzina de la Mioveni din România, pentru piaţa europeană, precum şi în uzina SOMACA (din Casablanca, Maroc) pentru piaţa regională (Maroc, Tunisia). Începând din semestrul doi 2013, noul Sandero va fi produs şi în uzina din Tanger (Maroc).
Dacia a fost apreciată la nivel global datorită fiabilității. Automobilele Dacia pot rula peste 400.000 de kilometri fără a avea probleme majore. În 8 ani, Dacia a vândut peste 2 milioane de vehicule în 36 de ţări.
Noul Sandero 2 are prețuri ce pornesc de la 6.990 euro. Prețurile pentru Dacia Logan 2 vor fi anunțate în perioada următoare.
 

Dacia Sandero Stepway 2
Dacia Sandero Stepway 2

 
Dacia Sandero Stepway 2
Dacia Sandero Stepway 2

 
Dacia Sandero 2
Dacia Sandero 2

Dacia Logan 2
Dacia Logan 2

Dacia Logan 2
Dacia Logan 2

Bord Dacia Logan 2
Bord Dacia Logan 2

Lasă un răspuns