Dacia Duster in Raliul Gazelelor

Raliul Gazelelor este singura cursa auto 100% feminina, cu o abordare originala a competitiei auto: nu conteaza viteza, ci numarul cat mai mic de kilometri parcursi. Ea presupune utilizarea unor instrumente simple: o busola si doua harti 1/100.000 si 1/250.000 sunt la dispozitia Gazelelor. Acestea trebuie sa dea dovada de multa ingeniozitate si spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele isi fac ele insele traseul, tinand cont de constrangerile reliefului.
Marocul este o tara cheie pentru Dacia. Cu o cota de piata de 16,5% in 2009, Dacia este a doua marca in Maroc, imediat dupa Renault, iar Loganul este masina cu cel mai ridicat nivel de vanzari.
Pana in iulie 2010, Dacia Duster va fi disponibila pe pietele din Europa, Turcia si Magreb, la un raport pret/prestatii/spatiu imbatabil, plaja de preturi incepand de la mai putin de 12 000 de euro cu TVA. In majoritatea tarilor de comercializare se vor prelua comenzi de la inceputul lunii martie.
Dupa circuitele inghetate ale Trofeului Andros, Dacia Duster ataca acum dunele, suisurile si coborasurile Raliului Gazelelor, a carui editie din acest an va avea loc intre 15 si 28 martie 2010. Itinerariul va include 6 etape, incepand de la Erfoud, adica mai mult de 2500 km in Sudul Marocului, intre contraforturile din Atlasul Inalt si desertul Sahara.

Dacia Duster in Raliul Gazelelor
Dacia Duster in Raliul Gazelelor

Echipajul 315.
Pilot: Isabelle CHARLES
Isabelle Charles s-a nascut pe 28 noiembrie 1962 si este licentiata a Scolii de Arte Frumoase din Paris, sectia Pictura, si a Scolii Superioare Nationale de Arte Aplicate si de Meserii de Arta, sectia Design Transporturi. Incepe sa lucreze pentru Renault in 1989 la Directia Design de la Technocentre, Guyancourt, unde este responsabila de mai multe proiecte design culori si materiale pentru diverse vehicule (Formula 1…) si, mai recent, de gama Dacia si de Duster.
Isabelle Charles este pasionata de raliuri, acesta fiind al cincilea an cand participa la Raliul Gazelelor. In 2007 s-a clasat pe locul doi (categoria 4×4).
Coechipiera: Nathalie DESCOUT
Dounia Bennani s-a nascut pe 5 mai 1969, este licentiata a Scolii de Optica din Casablanca si lucreaza ca optician la Meknès in Maroc. Si ea este pasionata de raliuri, participand pentru a sasea oara la Raliul Gazelelor. In 2007 s-a clasat pe locul cinci (categoria 4×4).
Echipajul 316.
Pilot: Nathalie DESCOUT
Nathalie Descout s-a nascut pe 22 ianuarie 1982 si este licentiata a Universitatii Paris IX Dauphine, sectia Marketing si Comunicare. Din 2004 pana in 2007, a lucrat pentru Renault Spania, fiind responsabila de cunoasterea perceptiei clientilor, in cadrul directiei de marketing. In 2007, s-a mutat la sediul Renault de la Boulogne Billancourt in cadrul directiei globale de marketing unde ocupa in prezent postul de sef proiect de publicitate la nivel mondial.
Coechipiera: Dorothée TOPIN
Dorothée Topin s-a nascut pe 26 aprilie 1981 la Maisons – Laffitte (Franta) si este licentiata a Universitatii Paris IX Dauphine, sectia Marketing. In 2006 incepe sa lucreze pentru grupul JIPO (in prezent Novedia) unde ocupa in prezent postul de consultant marketing, specializata in telecomunicatii.

Toate informatiile despre Raliul Gazelelor sunt disponibile pe www.rallyeaichadesgazelles.com
Performantele echipajelor Dacia la volanul masinilor Duster se pot urmari in direct pe site datorita transmisiunii live a Raliului (in direct din 18 pana in 26 martie).
Decernarea premiilor va avea loc pe 27 martie la Essaouira.

2 Comments on “Dacia Duster in Raliul Gazelelor”

Lasă un răspuns