Dacia a demarat campania de vaccinare antigripala sezoniera

Pe platforma Dacia de la Mioveni a inceput campania sezoniera de vaccinare antigripala. Dacia a investit 30.000 de euro pentru achizitionarea unui prim stoc de 5500 de doze de vaccin, numar care va fi suplimentat progresiv in functie de cerere. Pana in prezent, 4741 de salariati au fost vaccinati.

Medicii de la Centrul Medical Dacia se deplaseaza zilnic in departamentele uzinei pentru a vaccina gratuit toate persoanele care opteaza pentru aceasta interventie. Beneficiaza de vaccinare gratuita şi salariatii entitatilor Renault industrie Roumanie, Auto Chassis Roumanie, Matrite Dacia, Presate Dacia şi cei ai Centrului de Piese de Schimb Bradu.

Cu ajutorul vaccinului, pot fi evitate complicatiile cauzate de virusul gripal in cazul persoanelor vulnerabile – cei diagnosticati cu afectiuni cronice pulmonare, cardio-vasculare, hepatite cronice, diabetici sau femei gravide. in acest scop, Dacia a optat pentru vaccinul Vaxigrip, produs de Sanofi Pasteur, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru sezonul 2009-2010.

In paralel, pe platforma Dacia de la Mioveni se desfaşoara şi o campanie de informare şi sensibilizare a salariatilor pentru adoptarea comportamentelor potrivite care sa ajute la prevenirea noii gripe AH1N1.

Lasă un răspuns