Cum verific kilometrajul real sau dacă mașina a fost lovită?

Volkswagen e-Golf

Atunci când intenționați să cumpărați un automobil second-hand, verificați întotdeauna istoricul mașinii. Mulți vânzători preferă să nu afișeze VIN-ul automobilului, sau afișează în anunț VIN-ul altei mașini, similare ca specificații (Vezi ce înseamnă VIN).

În momentul vânzării propriu zise, vânzătorul încearcă să grăbească lucrurile sau să invoce diverse motive pentru care nu este dispus să accepte verificări suplimentare. Nu cumpărați niciodată un automobil second-hand neverificat, indiferent de conjunctură. Mai jos aveți linkuri către diverse siteuri pentru verificarea automobilelor din România, Suedia, Danemarka, Olanda, Italia, Marea Britanie, Franța și Cehia.

Cum verific dacă mașina a fost furată?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când cumpărați un automobil este să-l verificați în bazele de date cu automobile furate. Accesați următorul link pentru a verifica automobilele furate – https://www.autogreen.ro/verifica-automobilele-furate

Cum verific kilometrajul real?

Aplicații care verifică automobilele nu sunt perfecte, dar vă pot oferi informații despre o achiziție de mare valoare. Spre exemplu, aplicația de mobil MyMazda poate fi descărcată gratuit. Aceasta permite verificarea istoricului din reprezentanță după seria VIN.

Pentru automobile BMW/Mini accesați – http://www.auto-records.com.

În România, Registrul Auto Român ține o evidență clară a automobilelor și a kilometrajului pe care l-au avut la momentul verificării ITP (Vezi în ce constă verificarea ITP). Chiar dacă automobilul nu a fost întreținut într-un service de marcă, kilometrajul acestuia a fost verificat în mod sigur cu ocazia inspecției tehnice periodice. Verifică aici valabilitatea ITP-ului!

Solicită date despre automobil la adresa – https://pro.rarom.ro/istoric_vehicul/dosar_vehicul.aspx

Automobilele provenite din Suedia pot fi verificate pe pagina –
https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb

Dacă automobilul pe care doriți să-l cumpărați provine din Danemarca, accesați websiteul –
https://findsynsrapport.fstyr.dk/sider/soegning.aspx…

Pentru Olanda aveți la dispoziție –
https://www.kentekencheck.nl

Automobilele din Italia pot fi verificate pe –
https://www.ilportaledellautomobilista.it/…/verifica…

Pentru Marea Britanie puteți încerca siteul următor –
https://www.check-mot.service.gov.uk/…

În Franța, există mai multe siteuri. Pentru persoane fizice introduceți datele pe https://histovec.interieur.gouv.fr/histovec/home


Dacă mașina a aparținut unei persoane juridice accesați –
https://histovec.interieur.gouv.fr/histovec/search
Selectați „Personne morale” și introduceți CUI-ul firmei. Dacă nu îl aveți îl puteți găsi pe Google.

Automobilele din Cehia pot fi verificate pe – https://www.kontrolatachometru.cz/


La toate aceste servicii online, ușor de accesat, se adaugă serviciile oferite de dealerii auto, de unde puteți obține informații valoroase. Desigur există și servicii contra-cost care adună toate aceste informații într-un singur raport, însă nu este obligatoriu să apelați la ele.