Citroën dezvăluie noul ë-C3, prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile

Citroen C3

Citroën sfidează principiile de bază ale autovehiculelor de segment B proiectate și construite în Europa, odată cu prezentarea celei de-a patra generații a modelului C3. Modelul complet electric ë-C3 oferă cel mai bun confort din clasa sa, o experiență electrică facilă, un nivel excepțional de echipare și un raport calitate-preț incredibil, fiind în același timp fabricat în Europa.

Modelul complet electric ë-C3 conduce cu mândrie cea de-a patra generație a celei mai populare mașini Citroën, care s-a vândut în peste 5,6 milioane de unități de la lansarea primei generații în 2002. C3 este cel mai popular model al mărcii și reprezintă 29% din volumul vânzărilor Citroën în Europa. În 2022, C3 a monopolizat 11 la sută din totalul pieței europene de segment B.

Semnificativ este faptul că noul ë-C3 marchează un nou capitol pentru Citroën. Marca populară și îndrăzneață se reinventează ca să răspundă cu agresivitate provocărilor de a face mobilitatea complet electrică accesibilă tuturor, cu primul B-hatchback complet electric proiectat și construit în Europa pentru clienții care doresc să beneficieze de avantajele unei mobilități cu emisii zero la un preț real, corect și accesibil.

Directorul general Citroën, Thierry Koskas, explică: „Oferirea de vehicule la prețuri accesibile a fost întotdeauna o parte importantă din ADN-ul Citroën. Dar așteptările clienților pentru autovehiculele din segmentul B s-au schimbat, în special odată cu creșterea popularității SUV-urilor și cu dorința tot mai mare de a conduce electric în orașele noastre și în jurul acestora, iar pentru producătorii europeni de autovehicule a devenit mai dificil să răspundă acestor așteptări. În mod unic, Citroën îndrăznește să facă exact acest lucru cu noul ë-C3, complet electric, destinat cumpărătorilor europeni: un B-hatch proaspăt, incisiv și confortabil, complet echipat, proiectat și fabricat special pentru Europa și extrem de accesibil, cu prețuri de pornire începând de la 23.300 Euro.“

Motorul electric de 83 kW/113 CP oferă putere și cuplu pentru deplasările zilnice și călătoriile lungi, în timp ce pachetul de baterii de 44 kWh asigură o autonomie WLTP de până la 320 km (199 mile).

Reîncărcare rapidă la curent continuu de 100 kW, de la 20 la 80% din capacitate, în doar 26 de minute. Acces ușor la peste 540.000 stații de încărcare în toată Europa.

Navigația conectată cu noua aplicație ë-ROUTES asigură reducerea timpilor de călătorie, iar rețeaua de încărcare „live“ mai fiabilă este întotdeauna accesibilă.

În premieră la Stellantis, platforma eficientă din punct de vedere al costurilor, care este nativă BEV, utilizează un pachet de baterii LFP (litiu fier fosfat) de 44 kWh pentru furnizarea unei autonomii de condus WLTP de până la 320 km, iar capacitatea de încărcare rapidă la 100 kW DC permite reîncărcarea de la 20 la 80% din capacitate în 26 minute.

Reîncărcarea standard la curent alternativ, de la 20% la 80%, durează circa 4h10 dacă se utilizează o putere de 7 kW sau 2h50 dacă este disponibilă o putere de 11 kW. Accesul la sistemele de încărcare AC de la domiciliu și publice este facil cu ajutorul cablului Mode 3 oferit standard, care este ideal pentru reîncărcarea regulată la domiciliu folosind un wall box, precum și în oraș la stațiile publice de încărcare. Cablul poate fi alimentat la un wall box monofazat de 7,4 kW sau trifazat de 11 kW.

Cu motorul de 83 kW (113 CP) și transmisia complet automată, o accelerație de la 0-100 km/h în aproximativ 11 secunde și o viteză maximă estimată de 135 km/h, noul ë-C3 oferă putere și performanțe mai mult decât suficiente în traficul zilnic, în special în mediul urban și suburban.

De asemenea, proprietarii vor putea să-și planifice călătoriile, să monitorizeze în timp real starea de încărcare și nivelul bateriei și să se bucure de o experiență de navigație completă datorită noii aplicații e-ROUTES. Aceasta este special concepută pentru vehiculele electrice Citroën, ca parte a abonamentului de servicii conectate „Connect Plus“ al companiei. Cu ajutorul aplicației MyCitroën, șoferii de ë-C3 vor putea, de asemenea, să gestioneze programele de încărcare, precum și să preîncălzească sau să prerăcească vehiculul și să verifice nivelul bateriei și localizarea acestuia.