Chevrolet Volt pe sosea

Chevrolet Volt este gata sa iasa pe sosea. Masina ar putea schimba practic modul in care ne miscam in conditiile in care benzina devine tot mai scumpa. Ideea unei masini cu motoare electrice care sa puna in miscare toate rotile este mai veche insa nu s-a transpus in practica datorita costului enorm al bateriilor performante. Acumulatorii litiu-ion, asemanatori cu cei din telefonul mobil, ar putea schimba perceptia unei masini electrice, mai ales ca un motor electric iti ofera cuplu maxim din prima secunda.
Autoturismul este pus in miscare exclusiv de un motor electric de 120 kW (160 cai putere) alimentat de baterii. Energia electrica furnizata de baterii este suficienta pentru a parcurge 64 de kilometri dupa care motorul termic, normal aspirat cu capacitatea de 1.4 litri si 53Kw putere incepe sa incarce bateriile si tot odata sa alimenteze motorul electric. Volt atinge 100Km/h in numai 8.5 secunde iar pentru primi 100 de km parcursi are un consum de numai 1.54litri la suta.
Cei de la GM au mai rezolvat o problema si anume cea a bateriilor. Noile seturi rezista intre 8 si 10 ani sau aproape 300.000 de km.


Lasă un răspuns