BMW va oferi un serviciu de car sharing către Intel

Serviciile de car sharing au o dezvoltare dificilă în toată lumea. Până în prezent nu s-a găsit o soluție de business prin care omul obișnuit de pe stradă să poată lua o mașină atunci când dorește, fără prea multă birocrație. În schimb, car sharing-ul a început să funcționeze în cadrul corporațiilor, acolo unde există foarte mulți bani și persoane educate în spiritul corporatist, care au grijă de aceste bunuri.
În România există servicii de car sharing precum Pony Car cu automobile VW UP, Smart, Mini și BMW i3, sau BCR eGO cu BMW i3. Mai nou CASA AUTO a lansat la Iaşi un serviciu de car sharing cu vehicule mici, electrice, a cărui pagină web nu funcționează în prezent.

BMW i3
BMW i3

ReachNow, o companie BMW, semnează un parteneriat cu Intel Corporation pentru a îmbunătăţi mobilitatea în West Side din Portland. Cu spaţii de parcare dedicate în apropierea intrărilor principale ale fiecărui campus Intel, flota de automobile BMW şi MINI a ReachNow va fi accesibilă cu uşurinţă pentru aproape 20.000 de contractori şi angajaţi Intel, îmbunătăţind astfel opţiunile de mobilitate în West Side a regiunii metropolitane Portland.
ReachNow deserveşte aproximativ 110 kilometri pătraţi ai regiunii Portland şi a fost primul serviciu de car-sharing şi mobilitate care a ajuns în suburbiile din vestul Portlandului. În noiembrie 2017, compania a anunţat că s-a extins în campusul Beaverton de la Tektronix şi în Orenco Station, comunitate de master plan şi premiată din Hillsboro.
Având sediul la Seattle, ReachNow a dezvoltat un ecosistem de servicii de mobilitate. Acest ecosistem oferă membrilor săi acces la sute de automobile BMW şi MINI la cerere indiferent că vor să conducă sau să fie pasageri. În viitor, aceste servicii vor fi accesibile printr-o aplicaţie, oferind membrilor posibilitatea unei alegeri simple între a conduce un automobil, a fi pasager sau a închiria o maşină pentru mai multe zile. În prezent, ReachNow deserveşte peste 80.000 de membri în Seattle, Portland şi Brooklyn cu o flotă de peste 1.300 de automobile BMW, BMW i şi MINI.