BMW ne surprinde cu noul i4

BMW i4 camuflaj

Lucrurile au început să devină interesante pe piața mașinilor electrice imediat după ce giganții auto europeni s-au pus pe muncă și au lăsat deoparte figurația. După ce mărci precum Tesla, Nio sau Xpeng au avut o creștere accelerată datorită paraliziei ce cuprinsese concernele auto tradiționale, a venit timpul pentru renașterea competiției. Mercedes a venit cu noi modele EQC, Volkswagen are în plan tot mai multe modele pe platforma MQB, iar Renault meșterește la Meganul electric.


BMW lasă în urmă modelul de tristă amintire numit i3 și ne prezintă noul BMW i4, o mașină electrică ce se apropie mai mult despre ceea ce ar trebui să însemne BMW.


“Pentru prima dată, am dezvoltat un BMW cu ADN sportiv, pentru un condus full electric, în întregime de la zero”, explică project managerul David Alfredo Ferrufino Camacho. “BMW i4 oferă tot ceea ce reprezintă BMW – şi este şi full electric.”


Cu o putere maximă de până la 390 kW/530 CP, sistemul de propulsie electrică al BMW i4 permite manevre de acceleraţie impresionante: sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în doar patru secunde. Gran Coupé-ul full electric se caracterizează prin faptul că este foarte potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. Echipat cu o baterie de înaltă tensiune cu cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii care permite o autonomie de până la 600 de kilometri (WLTP), tehnologia şasiului BMW i4 este concepută şi pentru confort pe distanţe lungi.


BMW i4 nu va fi produs nici în India, nici la uzina din China și nici pe vaporul ce vine din China, ci la uzina din München, Germania. Prin urmare ne așteptăm la un BMW de calitate, cu reale performanțe tehnice.