BMW are o idee bună – condusul electric în zona centrala

BMW 330e Sedan

BMW are o idee bună pentru a reduce poluarea în centrul marilor orașe. Zonele definite ca fiind expuse la poluare a aerului ar putea fi definite în hărțile electronice accesate de sistemele de navigație auto. Atunci când automobilul va intra în această zonă, el va fi trecut în modul ecologic. În cazul unui model plug-in hibrid, acest lucru înseamnă funcționarea în modul pur electric. Pentru automobilele cu motor termic, ar putea fi activa modul Eco în mod automat.

Idee ar putea fi extinsă. Spre exemplu, unele automobile ar putea dezactiva o parte din cilindri în zona cu nivel ridicat de poluare. Altele ar putea limita puterea, turația și viteza maximă pentru a reduce emisiile și zgomotul.

BMW eDrive Zones declanşează o trecere automată în modul de operare pur electric imediat ce automobilul intră într-o zonă desemnată, adică zonele cu emisii reduse. BMW eDrive Zones sunt disponibile acum la numeroase modele BMW plug-in hybrid.

O deplasare pur electrică determină costuri semnificativ mai mici decât utilizarea motorului termic, aşa cum se arată în calculele comparative pentru modelele plug-in hybrid actuale. Aceasta se aplică în special traficului urban, unde energia electrică obţine constant un nivel de eficienţă mai ridicat decât un motor pe benzină sau diesel.

BMW 330e Sedan
BMW 330e Sedan

Serviciul BMW eDrive Zones este disponibil acum la toate variantele modelelor BMW plug-in-hybrid BMW 745e, BMW X5 xDrive45e şi BMW 330e. Ulterior vor urma şi alte modele.

Funcții similare ca funcționalitate ar putea fi incluse și de alți producători de modele plug-in hibrid.