Autobuze mai bune pentru muncitorii de la Dacia

Pentru a oferi condiţii moderne de calatorie tuturor salariatilor navetisti, conducerea Dacia va înlocui mijloacele de transport utilizate pana în prezent cu autobuze moderne. Primele autobuze au sosit la Mioveni marti, 15 septembrie, iar la receptia acestora au participat François Fourmont, directorul general Dacia, angajati ai societatii filiale „Transporturi Dacia” si reprezentantii Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

Pana la sfarsitul lunii noiembrie 2009, toate autobuzele din parcul actual (73 de autobuze cu an de fabricatie 1994) vor fi înlocuite treptat cu 47 de autobuze marca DAF si 31 marca Volvo (ani de fabricatie 1999-2000), închiriate pe o perioada de 5 ani. Noile autobuze sunt prevazute cu sisteme de ventilatie si scaune tapitate, în conformitate cu normele europene în domeniului transportului de calatori.

„Transportul salariatilor a fost mereu un subiect important în cadrul axelor de ameliorare a conditiilor de munca de la Dacia”, a declarat François Fourmont la primirea autobuzelor. „Acum 2 ani, Carlos Ghosn, presedintele Renault, s-a întalnit cu liderii SAD, care au pus problema ameliorarii transportului salariatilor nostri. Iar noi ne-am angajat sa rezolvam aceasta problema. Este o sarcina importanta îndeplinita, care are drept obiectiv ameliorarea conditiilor de viata ale angajatilor nostri atunci cand vin si cand pleaca de la serviciu. Cred ca toti se vor bucura de noile autobuze”, a adaugat directorul Dacia.

În afara confortului pe timpul calatoriei, noile autobuze ofera si o capacitate de transport mai mare: numarul de locuri pe scaune va creste de la 4.349 la 4.419.

Lasă un răspuns