Audi castiga a doua runda a competitiei ''RCN Green Challenge'' de la Nurburgring

In cea de-a doua runda a competitiei „RCN Green Challenge„, care a avut loc pe Bucla Nordica a circuitului Nurburgring, Audi a dovedit din nou faptul ca performantele si eficienta nu se exclud reciproc: doua automobile Audi TT 2.0 TFSI au participat la competitia de eficienta, ocupand locurile 1 si 4. In aceasta competitie de patru ture, care a avut loc in regiunea Eifel din Germania, pilotii automobilelor victorioase TT Coup au obtinut un consum mediu de carburant de doar 1,6 litri pe fiecare tura de 20,823 kilometri. In urma acestor rezultate, consumul automobilului castigator a fost cu 28 de procente mai redus decat valoarea de consum standard in regim urban care a servit drept punct de referinta un record neatins de vreun alt participant.
In timpul competitiei, Audi TT a avut un consum mediu de carburant pe pista de 7,7 litri/100 km. Competitia RCN Green Challenge a fost organizata pentru prima data in acest an, avand scopul de a combina viteza, consumul eficient de carburant si placerea de a conduce. Aceasta a fost sponsorizata de pilotul Hans-Joachim Stuck. Audi a participat cu doua automobile de serie Audi TT 2.0 TFSI, cu putere de 200 CP (147 kW), aprobate pentru conducerea in trafic normal si prevazute cu transmisie manuala cu sase trepte de viteza si tractiune pe puntea fata.
Competitia de eficienta nu a vizat doar obtinerea celor mai rapizi timpi pe tura. Scopul a fost mentinerea celui mai redus consum de carburant intr-o perioada de timp prestabilita. Timpul care trebuia obtinut a fost calculat in functie de raportul putere/greutate al fiecarui automobil si a variat intre 10 si 15 minute pe tura. Pilotii au trebuit sa se incadreze cat mai precis posibil in perioada de timp aferenta. Acest aspect a fost evaluat impreuna cu consumul mediu de carburant, raportat la valoarea consumului NEDC in regim urban.
Motorul 2.0 TFSI este disponibil pentru automobilele Audi A3, S3, A4, A6, precum si pentru Audi Q5 si TT, in clase de putere variind intre 125 kW (170 CP) si 195 kW (265 CP). In cea mai ridicata clasa de putere, de 200 kW (272 CP), acest motor permite unui Audi TT Coupe prevazut cu transmisie optionala S tronic cu dublu ambreiaj sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 5,2 secunde.

Audi TT
Audi TT

Lasă un răspuns