Turcia prezentat prima mașină electrică autohtonă

TOGG

Turcia e pe cai mai! Țara trece printr-o perioadă de dezvoltare rapidă ce va influența evoluția economică pe mulți ani de acum încolo. Se construiesc autostrăzi, poduri imense, tuneluri, iar industria energetică adoptă tehnologiile verzi. Turcia este pe un drum bun sub conducerea sultanului Tayyip Erdogan, chiar dacă există unele restricții privind libertatea presei.

Turcia ocupă primul loc în Europa la producția de autobuze și autocare, în timp ce producția de vehicule militare trece către tehnologii tot mai complexe (Vezi tancul Altay și elicopterele T129 ATAK).

TOGG
TOGG

Recent, Turcia a prezentat prima mașină electrică autohtonă, numită TOGG, ce va fi susținută cu investiții de peste 3,7 miliarde de dolari, derulate în 13 ani.

Proiectul a fost prezentat chiar de Tayyip Erdogan care a marcat reușitele sale și ale partidului său. Tot Erdogan a mai spus că infrastructura electrică de încărcare va fi disponibilă pe tot teritoriul Turciei până în 2022.

SUV-ul electric TOGG va fi produs la Bursa într-un număr estimat de 175.000 de exemplare anual. Consorțiul TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) format din: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell  și Zorlu Holding  va primi un suport solid din partea statului pentru a avea succesul dorit și pentru a crea locuri de muncă în industria turcă.

TOGG va avea două variante diferite ca performanțe. Varianta mai ieftină va oferi o autonomie teoretică de 300km și un singur motor electric pe puntea spate. Modelul de top va veni cu tracțiune 4×4, cu două motoare și 400 de cai putere. Turcul oferă 8 ani garanție pentru acumulatori, adică suficient timp pentru a parcurge 200.000 de kilometri.

Turcia este un mare producător de automobile, jucând în liga mare alături de Marea Britanie și Rusia, depășind cu mult alte state cu tradiție industrială.

În Turcia s-au produs în anul 2018 un număr de 1,55 milioane de autovehicule în fabricile Ford, Fiat, Chrysler, Renault, Toyota și Hyundai. De asemenea, Volkswagen a anunțat recent deschiderea unei uzine la Izmir, al treilea oraș al Turciei după numărul de locuitor.