Tesla taie din nou prețurile

Tesla Model Y

Tesla efectuează o nouă ajustare a prețurilor pentru automobilele Model 3 și Model Y, prețul acestora fiind redus la cel mai scăzut nivel de până acum. Mișcarea, de reducere a prețurilor cu până la 2.250 de dolari, în funcție de versiune, urmează rezultatelor de la începutul acestei săptămâni conform cărora, la nivel global, livrările Tesla din trimestrul al treilea au fost sub așteptări. Vânzările din actualul trimestru s-ar putea să nu fie suficiente pentru atingerea cifrei de 1,8 milioane de vehicule pentru anul 2023.

De asemenea, Tesla a introdus recent o versiune cu tracțiune spate a Modelului Y, prețul de pornire pentru Model Y fiind cu mult mai mic decât acum câteva săptămâni. În prezent (07.10.2023) prețurile pentru Model Y pornesc de la 45.380 USD, incluzând și livrarea automobilului. Dacă veți putea obține și bonusul oferit de Statul Român, prețul unui Model Y s-ar putea duce spre 35.000 de dolari. Model 3 pleacă de la 40.380 USD, iar bonusul pentru automobilele electrice oferit de Statul Român face oferta și mai atractivă, un Model 3 având practic același preț cu cel al unui Renault Megane mai bine echipat.


În anul 2022, Tesla a vândut aproximativ 536.000 de vehicule în SUA, în timp ce a livrat 1,31 milioane de vehicule la nivel global.