Primele taxiuri electrice din China

Shenzhen este primul oras din China ce se bucura de o flota de taxiuri electrice formata momentan din 40 de exemplare. Wang Chuanfu, director executiv al companiei BYD, producatorul taxiurilor electrice, declara ca „noul model E6 nu are emisii de noxe si nu afecteaza mediul inconjurator”. Pana la sfarsitul lunii iunie BYD spera sa creasca numarul acestora pana la 100 de unitati.
BYD E6 este un automobil cu cinci locuri, complet electric, cu o autonomie de 300 kilometri. Viteza maxima a acestuia este de 140km/h insa principalul avantaj il constituie managementul energiei in timpul ambuteiajelor interminabile din marile orase. Pentru a parcurge 100 de kilometri in oras, E6 are nevoie de 21.5 KWh, echivalentul unui consum urban de 1.73 litri la suta*.
Taxiurile sunt operate de Pengcheng Electric Taxi Co. un joint venture intre BYD si SBG (Shenzhen Bus Group). Automobilele BYD E6 ar putea intra pe piata europeana din februarie 2010, pretul acestora fiind situat la aproximativ 40.000 de dolari.

BYD E6
BYD E6

* Calculul a fost facut pentru Romania la un pret de 0.37lei pentru un KWh si 4.6lei pentru un litru de benzina.

Lasă un răspuns