Home » Auto » Management Activ al Combustibilului

Management Activ al Combustibilului

Management Activ al Combustibilului, cunoscut anterior ca si „Displacement on Demand”, este tehnologie proprietatea GM (General Motors). Aceasta permite motoarelor V6 si V8 sa foloseasca numai o parte din cilindri pentru a realiza economii de combustibili.

Testele de performanta ale sitemului arata o imbunatatire a consumului cu 5-7% fata de functionarea obisnuita. De exemplu pentru a merge pe autostrada cu viteza legala din Statele Unite ale Americii(60-75 mph =aprox. 90-120 km/h) nu sunt necesari decat 40-50 de cai putere.

Observand acest fapt, cei de la GM au introdus o tehnologie care face exact asta – reduce puterea motorului pentru cazurile cand nu este folosit la potentialul sau maxim. Prin introducerea in 2004 a generatiei secunde – „Electronic Throttle Control”, acestia au reusit sa rezolve si multe din problemele de fiabilitate si pierderile designului initial.
Sursa: www.consumredus.ro

Etichete: , ,
Postat de in data de 27 martie 2009. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>