LG îşi extinde investiţia pe piaţa energiei regenerabile

LG Electronics anunţă încheierea parteneriatului exclusiv cu REC Wafer, liderul norvegian în domeniul energiei solare, având ca scop achiziţionarea de panouri de silicon care utilizează tehnologia celulelor multicristaline.

Parteneriatul dintre LG şi REC se va derula pe o perioadă de 5 ani, cu o investiţie ce depăşeşte 340 de milioane de dolari. LG va începe să primească panouri în volume limitate, urmând ca livrările să crească progresiv pe perioada contractului, până în anul 2014.

Prin iniţiativa de a se implica în domeniul tehnologiilor ce folosesc energie alternativă, LG Electronics, alături de companiile din grupul LG, asigură un lanţ valoric integrat pentru producerea de energie solară, incluzând şi producţia de componente cheie cum ar fi celulele şi modulele solare. LG Electronics consideră dezvoltarea segmentului de energie solară ca un motor de creştere al companiei. În acest sens LG a numit o echipă specializată în domeniu, care va fi condusă de Dr. Woo Paik. De asemenea, LG Electronics continuă investiţiile semnificative în cerecetarea şi dezvoltarea tehnologiei bazate pe energia solară.

În luna octombrie a anului trecut, LG şi-a anunţat intenţia de a schimba linia de producţie A1 a panelurilor de plasmă din localitatea Gumi, Coreea, cu o linie pentru producerea de celule solare.

LG intenţionează să investească în prima parte a anului 2010, un buget de 220 miliarde de woni sud coreeni (aproximativ 162 de milioane de dolari) în 2 linii de producţie pentru celule solare, urmând ca producţia de masă să înceapă în prima parte a anului 2010. Fiecare linie va avea o capacitate anuală de 120 de megawati.

Experţii estimează că până în anul 2010, industria celulelor solare pe bază de siliciu va reprezenta 80 % din tehnologia bazată de energie solară. În acest moment, piaţa tehnologiilor bazate pe energie solară este evaluată la peste 10 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns