Importatorul Volkswagen dezaproba masurile pe care executivul intentioneaza sa le ia in domeniul politicii fiscale

Porsche Romania se declara impotriva prevederilor capitolului II din legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale. Oficialii Volkswagen considera deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli o masura total aberanta, care va favoriza achizitionarea de masini second-hand, precum si reparatiile in unitati de service neautorizate.
In pofida contextului economic actual, prin volumele generate in ultimii ani, industria auto din Romania ramane unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat, asigurand numeroase locuri de munca.
„Legislatia noului Cod Fiscal este total aberanta, intrucat va favoriza vanzarea de masini second-hand la negru, lucru care va suprima vanzarea de masini noi.” a tinut sa specifice domnul Brent Valmar, director general Porsche Romania. „Faptul ca nu se va mai permite deducerea cheltuielilor cu masinile de firma, va favoriza reparatiile la colt de strada, ca atunci cand ne reparam cu totii masinile in garaje sau in spatele blocului. Vom asista la un salt inapoi cu 20 de ani, iar toate investitiile in retelele autorizate de service si in instruirea de personal calificat se vor duce pe apa sambetei. Romania este in continuare o tara submotorizata, iar industria auto a adus ani de-a randul mii si mii de masini noi, si o data cu asta, contributii semnificative la bugetul asigurarilor de stat, de sanatate, facilitand multe locuri de munca. Astfel, adoptarea acestor modificari la Codul Fiscal in vigoare va genera o mare gaura in bugetul de stat si un blocaj al activitatii economice. Incasarea de T.V.A. de la toate achizitionarile de masini noi va afecta principalii agenti fiscali. In secolul XXI nu se mai poate face business fara mobilitate, iar peste 70% din clientii de masini noi sunt persoane juridice.”, a subliniat Brent Valmar.

VW Golf 6
VW Golf 6

Lasă un răspuns