Hyundai va începe producția de vehicule electrice în SUA

Hyundai Ioniq 2017

Legile americane încep să aibă efecte pozitive pentru economia celui mai puternic stat din lume. Hyundai a împărtășit recent planurile pentru producția modelului Genesis GV70 EV în SUA începând cu anul 2022. Automobilul electric va fi produs la uzina Hyundai din Alabama și va reprezenta primul vehicul electric fabricat în SUA de către concernul auto coreean.


Prin această decizie, Hyundai încearcă să aibă o poziție consolidată pe piața americană și să profite de subvențiile propuse pentru vehiculele electrice produse pe teritoriul SUA. Hyundai Motor Group deține mărcile Hyundai și Kia, precum și noua marcă de vehicule electrice Ioniq. În plus, marca de lux Hyundai Genesis va oferi modele integral electrice până în 2030, punând capăt producție de motoare cu ardere internă în 2025.


Recent, Hyundai a anunțat că intenționează să investească 7,4 miliarde de dolari în dezvoltarea și producția de vehicule electrice în SUA până în 2025. GV70 EV ar putea fi urmat de alte modele cu zero emisii. Acestea ar putea include în cele din urmă viitorul Ioniq 5 și EV6 de la Kia.