Honda anunta modelele prezentate la al 41-lea Salon Auto de la Tokyo – editia 2009

Honda a anuntat modelele de serie si automobilele concept, motocicletele, produsele electrice si dispozitivele ce vor fi expuse in cadrul celui de-al 41-lea salon auto Tokyo Motor Show 2009. Organizat de Asociatia Producatorilor de Automobile din Japonia, evenimentul va avea loc la Makuhari Messe in Chuba, Japonia, in perioada 24 octombrie 4 noiembrie.
Acoperind cea mai mare suprafata pentru o singura marca din cadrul salonului, standul Honda combina automobile, motociclete, produse electrice si alte elemente esentiale pentru a prezenta lumea specifica a mobilitatii Honda. Sub impulsul viselor si al pasiunii, condusa de conceptul Creeaza inovator! Honda face tot posibilul sa propuna produse atractive care deopotriva satisfac si uimesc clientii sai.
Expozitia de automobile Honda va prezenta o varietate de abordari ale mobilitatii care au in vedere protejarea mediului, incluzand aici vehicule hibrid, un vehicul electric pe baza de hidrogen si un vehicul electric cu baterie. Expozitia va prezenta, de asemenea, modele cu propuneri inovative de caroserie si performante superioare in condus, ce comunica placerea pe care o poate oferi un automobil.
In ceea ce priveste motocicletele, Honda ofera produse care sunt rezultatul creativitatii si al sperantelor si care creeaza o noua valoare in viitoarea extindere a potentialului motocicletelor. Motocicletele expuse apartin unor game pornind de la modele sport, care ofera o noua placere a condusului pe 2 roti, pana la modele compacte, electrice.
De asemenea, sunt prezentate produse pe baza de gaz butan, precum si un nou dispozitiv mobil personal care a fost creat pe baza conceptului in armonie cu oamenii.
Zona de expozitie denumita HELLO! (Honda Electric mobility Loop) va prezenta pe larg produse electrice, inclusiv produse care produc energie electrica, vehicule care functioneaza pe baza de energie electrica si produse care prezinta tehnologii electronice inovatoare.
Schema standului Honda

Zona HELLO!
Zona HELLO! (Honda Electric mobility Loop) va prezenta tehnologiile bazate pe propulsie electrica Honda, incluzand aici automobile, motociclete, dispozitive care produc electricitate – de la produse care produc energie pana la produse care includ tehnologii electronice. Prin legatura dintre panouri solare care furnizeaza energie si vehicule cu baterii electrice care nu emit in functionare CO2, Honda reuseste sa isi imagineze viitoarea societate cu nivel scazut de emisii de carbon. In plus, fiecare vehicul din zona HELLO! se caracterizeaza prin tehnologii interactive de comunicare ce prezinta modalitatile amuzante in care dispozitivele mobile pot interactiona cu oamenii si cu societatea. Se va expune si modelul FCX CLARITY, un vehicul electric care functioneaza pe baza de energie produsa cu ajutorul hidrogenului; vehiculul pe baterie electrica EV-N, motocicleta electrica EV-Cub; dispozitivul electric mobil personal EV-MONPAL; noul U3-X, un dispozitiv mobil personal cu o singura roata si care utilizeaza tehnologia de control al echilibrului dezvoltata prin robotul umanoid biped ASIMO; si LOOP, un instrument de comunicare portabil care permite oamenilor si dispozitivelor pentru mobilitate sa comunice intre ei.
Automobile
Expozitia de automobile se va focaliza pe vehicule hibrid, care, in opinia Honda, vor fi considerate cele mai practice mijloace de protejare a mediului in perioada actuala. Alaturi de Insight, care a fost foarte bine primit chiar de la lansarea sa in Japonia, in februarie 2009, vor fi prezentate CR-Z Concept 2009, un hibrid cu un noua imagine si cu o noua abordare, in premiera mondiala, si SKYDECK, un vehicul hibrid inovator, cu sase locuri, multi-functional. Alte modele de la expozitie sunt: noutatile STEP WGN si STEP WGN SPADA (ambele programate pentru lansarea in Japonia in octombrie 2009) care sunt caracterizate de caroserie inovatoare, pentru a extinde bucuria conducerii automobilelor, precum si noul CIVIC TYPE R EURO (programat pentru lansarea in Japonia in noiembrie 2009), care confera bucuria de a conduce, descoperita si perfectionata pe drumurile europene.
Motociclete
Expozitia de motociclete va prezenta produse caracterizate prin creativitate si speranta ce creeaza o noua valoare care se constituie ca o provocare a potentialului unic al motocicletelor. In premiera mondiala, CB1100 exploreaza potentialul modelului in 4 cilindri, cu racire cu aer, in acelasi timp bazandu-se pe infatisarea estetica si eleganta generatiilor CB. Motocicleta sport VFR1200F, care va fi o premiera japoneza, pune accentul pe tehnologia avansata si pe stil, in timp ce ofera o experienta placuta a mersului pe motocicleta. Va fi expus, de asemenea, un model VFR1200F echipat cu prima Transmisie Dubla de Ambreiaj din lume pentru motocicletele sport cu cilindree mari. Modelele avansate care au in vedere protejarea mediului include PCX, un scooter echipat cu dispozitive de oprire a functionarii la stationare, economisind astfel combustibil, si EVE-neo, care atinge performante pe care numai un scooter electric le poate asigura.
Produse electrice si alte dispozitive
Vor fi expuse doua produse electrice care sunt alimentate cu gaz butan de uz domestic: noul generator ENEPO si cultivatorul PIANTA, care a fost foarte bine primit inca de la lansarea sa pe piata japoneza. De asemenea, se vor prezenta dispozitivele de asistare in mers Stride Management Assist si Bodyweight Support Assist, care se caracterizeaza prin tehnologiile de control dezvoltate prin cercetarile robotice ale ASIMO, robotul umanoid bipedal al Honda.

Lasă un răspuns