Dacia Duster pe Stade de France

Cei mai importanti piloti ai momentului vor fi prezenti sambata, 5 martie, pe Stade de France la Super Finala Trofeul Andros, raliu supranumit de cunoscatori “Formula 1 pe gheata”. Alain Prost, situat pe a doua pozitie in clasamentul general, cu 823 puncte, va conduce un Duster in lupta pentru “cel mai bun patinator”.
Desi s-au aflat pe primul loc al clasamentului general pana la ultima etapa a competitiei, Alain Prost si Duster Glace au pierdut avansul in calificarile de la Lans en Vercors si au fost devansati de Jean Philippe Dayraut (BMW).
Singura etapa castigata de Alain Prost si Dacia Duster a fost cea disputata la Alpe d’Huez, unde echipajul Dacia a obtinut 80 de puncte. In toate celelalte etape, Duster Glace a obtinut punctaje foarte bune care l-au adus in pozitia de lider al clasamentului general, pana la ultima etapa a sezonului. In premiera in istoria competitiei, fiecare etapa a fost castigata, de fapt, de un concurent diferit.
Duster Glace, masina cu care Alain Prost a obtinut aceste rezultate, este propulsata de un motor de trei litri cu 24 valve si 350 CP, dezvoltat de alianta Renault – Nissan. Cutia de viteze are 6 trepte. Aceasta a fost cea de-a doua participare a multiplului campion de Formula 1 la Trofeul Andros, la bordul unui Duster, dupa experienta de anul trecut.

Lasă un răspuns