Bucurestenii nu se mai opresc din cumparat masini

Orasul in care numarul de automobile pe cap de locuitori depaseste lejer valorile din majoritatea capitalelor europene a devenit o imensa parcare. Strazile proiectate in anii 70-80 nu mai fac fata traficului. Pentru bucuresteni pretul benzinei nu este niciodata prea mare, ce-i drept capitala este orasul din tara in care se castiga cel mai bine. Fiecare familie are cel putin o masina dar sunt cazuri in care o familie cu patru membri poate avea si patru autoturisme.
In curand placutele de inamatriculare se vor dovedi insuficiente iar Ministerul Administraţiei şi Internelor va adopta un nou sistem format din indicativul orasului, trei cifre si trei litere de forma: B-111-AAA.
Un calcul simplu ne arata ca cele 2.7 milioane de variante existente nu mai sunt suficiente pentru viitorul apropiat. Bucurestiul are o populatie estimata de 1.944.367 iar in acest moment numarul autovehiculelor inmatriculate este de 1.440.000. De mentionat faptul ca autovehiculele din Ilfov sunt inmatriculate separat cu indicativul IF. Primele placute se vor elibera incepand cu data de 4 ianuarie.

Lasă un răspuns