BMW face un pas înainte seria 7 și versiunile plug-in

BMW 330e Sedan

Automobilele plug-in hibrid sunt văzute ca un nou pas pentru reducerea emisiilor poluante. Dezvoltate la început de Toyota, automobilele hibrid au început să facă parte din portofoliul fiecărui producător, iar avantajele lor sunt ușor de văzut în treaficul urban aglomerat.

BMW seria 7 plug-in hybrid

Modelul plug-in hybrid este disponibil în trei variante: BMW 745e, versiunea lungă BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive, cu ampatament extins şi tracţiune integrală. Sistemul plug-in hybrid al acestora include acum un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, şi o baterie de înaltă tensiune cu capacitate extinsă. 

Sistemul plug-in hybrid include acum un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics – adaptat specific modelului pentru a produce o putere maximă de 210 kW/286 CP -, un motor electric cu o putere de 83 kW/113 CP şi un cuplu de 265 Nm, alături de o nouă baterie litiu-ion ce dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii şi de capacitate de stocare extinsă.

Electronica de putere, de asemenea evoluată suplimentar, dispune de gestiune inteligentă a energiei pentru interacţiune controlată precis între cele două motoare. Există şi o îmbunătăţire a performanţelor dinamice generate de motorul electric cu îmbunătăţiri clare ale acceleraţiei şi o creştere a eficienţei datorită ajutorului electric. Când comutatorul pentru experienţa condusului este trecut în modul SPORT, puterea totală a sistemului ajunge la 290 kW/394 CP. Pentru manevre de demaraj foarte puternic, se poate utiliza nivelul maxim al cuplului, de 600 Nm.

Noul sistem de propulsie al modelelor plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 a optimizat capacitatea de sprint. Noul BMW 745e accelerează în 5,2 secunde de la 0 la 100 km/h, în timp ce noul BMW 745Le efectuează sprintul în 5,3 secunde. Totodată, noul BMW 745Le xDrive ajunge la 100 km/h, cu start de pe loc, în 5,1 secunde. Viteza maximă a tuturor celor trei modele este limitată electronic la 250 km/h.

Noua baterie de înaltă tensiune pentru modelele plug-in hybrid ale BMW Seria 7 are acum o capacitate brută a energiei care a fost mărită la 12,0 kWh. Capacitatea de stocare extinsă a bateriei litiu-ion creează baza pentru extinderea cotei de condus pur electric dincolo de sfera mobilităţii urbane. În modul HYBRID, noile BMW 745e, BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive pot călători la viteze de până la 110 km/h – un plus de 20 km/h faţă de modelele predecesoare – în regim pur electric. Motorul termic nu este utilizat până nu este atinsă o viteză mai mare. În modul ELECTRIC, doar puterea motorului electric este suficientă pentru a se atinge o viteză de 140 km/h. Autonomia electrică a noului BMW 745e variază între 54 şi 58 de kilometri*, în timp ce noul BMW 745Le dispune de 52-55 km*. Noul BMW 745Le xDrive are o autonomie electrică de 50-54 km.