Automobilul electric Tesla Model 3 a fost lansat oficial

Tesla Model 3

Automobilul electric Tesla Model 3 a fost lansat oficial, pe scenă urcând chiar Elon Musk, omul care a înființat companiile PayPal, Tesla Motors, SolarCity, Hyperloop, Neuralink și SpaceX. Toate aceste compania au realizat sau sunt pe cale să realizeze proiecte la care alții nici măcar nu au curajul să viseze.
După lansarea pe piață a automobilelor Tesla Roadster, Model S și Model X, acum a venit rândul unui automobil cu preț mediu: Tesla Model 3.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla Model 3 va schimba radical piața automobilelor electrice prin prisma prețului accesibil. Din cei 35.000 de dolari, clientul va recupera subvenția oferită de stat și va avea parte de un regim fiscal mai lejer. La toate acestea se vor adăuga economiile cu filtrele, piesele de schimb și combustibilul. Per total, un posesor de Tesla Model 3 s-ar putea să aibă și un avantaj financiar după o perioadă de utilizare – lucru care nu s-a mai întâmplat până acum pentru posesorii de automobile electrice (cu excepția Norvegiei un există subvenții uriașe).
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Dacă până în acest an automobilele electrice erau destul de rare, de anul viitor vom asista la o creștere a prezenței acestora pe străzi. Tesla își dorește să crească producția la 500.000 de unități anual, automobilul recent lansat fiind singurul model de volum al companiei.
Prețul de 35.000 de dolari este prețul de bază (fără taxe și subvenții), iar acesta a fost obținut prin instalarea unor pachete de baterii cu puteri 60 și 75 kWh.
Tesla Motors a primit nu mai puțin de 400.000 de precomenzi pentru Model 3, încasând în avans de la clienți peste 400 de milioane de dolari. Niciun alt automobil din istoria oamenii nu a înregistrat un volum atât de mare de comenzi înainte să se știe forma și specificațiile acestuia.

Lansare oficială Tesla Model 3

Specificații oficiale Tesla Model 3

  • Autonomie 352 de kilometri
  • Autonomie după o reîncărcare de 30 de minute la o stație Supercharger – 208 kilometri
  • Autonomie după o reîncărcare de 30 de minute la priza de acasă – 48 kilometri
  • Timp 0-100km/h – 5,6 secunde
  • Viteză maximă – 208 km/h

Pe lângă modelul de bază va mai exista o versiune, mai scumpă cu 9000 de dolari (44.000 de dolari), care va avea următoarele specificații:

  • Autonomie 496 kilometri
  • Autonomie după o reîncărcare de 30 de minute la o stație Supercharger – 272 kilometri
  • Autonomie după o reîncărcare de 30 de minute la priza de acasă 240V, 40A – 59 kilometri
  • Timp 0-100km/h – 5,1 secunde
  • Viteză maximă – 224 km/h

Piața auto se schimbă sub ochii noștri. Pe lângă automobilele Tesla, producătorii cu tradiție au început să ia în serios producția automobilelor electrice astfel că vor asista la o avalașă de modele cum ar fi: Renault Zoe, Nissan Leaf, Opel Ampera sau VW Golf.

Lasă un răspuns