Home » Auto » Automobil pentru invalizi

Automobil pentru invalizi

SZD - bord

SZD - bord


Automobilele sunt prezentate in pliantele publicitare ca o imagine a succesului si sunt disponibile pentru un segment de oameni potenti financiar. Sovieticii aveau o alta perspectiva asupra societatii, egalitatea in fata legii si dreptatea sociala avea alte conotatii in acele timpuri. 
Persoanele cu handicap nu erau total marginalizate asa cum se intampla in societatea actuala, liderii de partid avand grija ca acestea sa poate beneficia de o serie de servicii sociale. In acest scop a fost creata o masina speciala pentru ca acestia sa se poata deplasa.
SZD (Invalidka) a fost construita de uzina Serpukhovksy din Uniunea Sovietica in perioada anilor 70′-80′ si era propulsata de un motor de motocicleta. Comenzile era adaptate persoanelor cu handicap iar viteza de deplasare limitata constructiv. Dupa cum se observa si din fotografiile alaturate design-ul nu era tocmai punctul forte al inginerilor auto sovietici.
Invalidka SZD

Invalidka SZD

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 18 februarie 2009. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>