Autobuzul Euro Bus Diamond pe străzile din Iași și Chișinău

Pe străzile din Chișinău a apărut un autobuz misterios pe care scrie ‘Made in Romania’. Autobuzul este diferit de cele fabricate la Roman Brașov și nu se aseamănă nici cu ElCar Igero, un alt autobuz fabricat în România.
Surprinzător este designul acestui autobuz și modul în care se așează pe șosea. Imaginile disponibile pe siteul producătorului și pe Youtube sugerează un produs de înaltă calitate, peste Mercedes Citaro, model pe care RATB București îl are în dotare. De altfel, majoritatea componentelor acestui autobuz sunt livrate de firme cu experiență din Europa.

Sosirea autobuzelor Eurobus Diamond la Iasi


Modelul City Bus Diamond, cu podea 100% coborata este echipat cu motor Mercedes-Benz Euro VI de ultima generatie. Fabrica este desfasurata pe o suprafata totala de 35.000 metri patrati ce include 11.000 de metri patrati de spatiu acoperit în Bucuresti, România, pe autostrada A1 (Com. Ciorogarla, Ilfov).
Activitatea Euro Bus Diamond presupune producerea si comercializarea autobuzelor marca proprie. Printre inginerii si angajatii Euro Bus Diamond se regasesc oameni cu o experienta de peste 20 de ani in fabricarea de autobuze atat la firme din tara cat si la firme de traditie din strainatate. Cu o capacitate de productie anuala de 450 de autobuze, Euro Bus Diamond isi propune sa acopere o arie variata in ceea ce priveste nevoile de transport.
Autobuz EURO BUS Diamond
Autobuz EURO BUS Diamond

Motoarele ofera un raspuns spontan, putere impresionanta (220 kW) si silentiozitate in functionare. Motoarele Mercedes-Benz functioneaza impreuna cu performantele cutii de viteze ZF EcoLife. Avand transmisie automata si 6+1 trepte de viteza, cutiile de viteze ZF EcoLife ofera un retarder principal mai eficient, sistem de racire dual mai performant, convertor nou de cuplu, intervale de intretinere extinse chiar si in conditii de temperatura crescuta. Aceste caracteristici se transpun prin o viteza medie mai mare, consum scazut de combustibil, schimbare lina a treptelor de viteza, franare silentioasa si emisii reduse. ZF furnizeaza, de asemenea, pentru Euro Bus Diamond axele si componentele pentru sistemul de directie. Aditional, alaturi de Mercedes-Benz si ZF, Euro Bus Diamond are ca parteneri de lunga durata companii de prestigiu precum Wabco (sistem de franare), Bosch Rexroth (sistem de racire motor), Pirelli Tyres, etc.

Lasă un răspuns