Home » Social » Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

Utilizarea unui telefon mobil foarte complex devine o povară la o vârstă înaintată. Manevrarea butoanelor prea mici, multitudinea de funcții greu de înțeles pentru o persoană în vârstă și serviciile dedicate în special tinerilor îi îndepărtează pe bunicii noștri de această tehnologie. Importatorul VHCI a adus pe piața românească telefonul mobil Colia S402, proiectat special pentru utilizarea facilă de către vârstnici.

Colia rezolvă integral aceste probleme oferind celor în vârstă accesul la telefonia mobilă într-un mod simplu și ușor de utilizat. Nevoia de comunicare a bunicilor noștrii a fost atent studiată, în proiectarea telefonului ținându-se cont de aceste aspecte.

Colia poate părea la prima vedere un telefon atipic comparativ cu terminalele actuale însă butoanele de mari dimensiuni, ecranul monocrom și sonorul foarte puternic sunt punctele sale forte care îl fac cu adevărat accesibil persoanelor în vârstă.

Sunetul deosebit puternic al difuzorului vine să suplinească pierderea parțială a auzului și incapacitatea de a sesiza sunetele de înaltă frecvență odată ce înaintăm în vârstă. Telefoanele obișnuite nu țin cont de aceste particularitați fiind îndreptate către un segment de piață cu totul diferit.

Meniul în limba română este simplu și intuitiv conținând numai acele legături de care utilizatorul are cu adevărat nevoie, fără alte complicații inutile. Totuși un radio FM și posibilitatea de a rula fișiere mp3 au fost câteva din caracteristicile suplimentare integrate de producător pe lângă funcția primară. Adițional, telefonul încorporează o lanternă alimentată de acumulatorul intern suficient de puternic pentru a oferi o autonomie de până la o săptămână.

Pe lângă toate aceste funcții special adaptate Colia dispune de un buton SOS care poate fi configurat pentru apelarea serviciului de urgență 112 sau a unui număr specificat de dumneavostră. Butonul devine cu adevărat vital atunci când persoana în vârstă locuiește singură și are probleme de sănătate.

Colia S402

Colia S402

Etichete: , , , , , ,
Postat de in data de 2010/08/03. In categoria Social. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

3 Responses to Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

 1. Admin

  Telefonul Colia S402 are un ecran LCD pe doua linii, usor vizibil. In plus nu esti legat de compania de telefonie mobila si iti poti lua orice SIM vrei, de la orice operator. Abonamentul de 6 euro/luna de la Orange e un pic prea mare pentru un pensionar cu 500 de lei pensie care asteapta un telefon de la nepoti.

 2. Marius

  Telefonul asta e excelent pentru o mamaie care nu mai vede si nu mai aude bine mai ales ca merge pe principiu simplu si eficient cu functii de baza aflate la indemana.

 3. Anonymous

  Ca desing si functionalitati este ZTE-G S302 oferit de Orange pentru persoane in varsta.
  Probabil S402 este modelul un pic mai nou. L-am testat si eu pe cel de la Orange si chiar e OK pentru ce a fost proiectat.

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.