Home » Economic » Germania va avea mai multe statii GPL

Germania va avea mai multe statii GPL

 

GPL (gazul protrolier lichefiat) sau LPG (liquefied petroleum gas) in denumirea occidentala,  s-a impus pe piata din Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg). Cea mai mare companie distribuitoare de GPL din Benelux, BK-GAS si-a anuntat planul de extindere pe piata din Germania dupa succesul inregistrat in Franta, Italia si Polonia. Compania olandeza va monta primele statii in landul german Nord-Rin Westphalia si spera ca in viitorul apropiat sa dispuna de nu mai putin de 200 de puncte de alimentare.

In Germania automobilele ce functioneaza pe GPL sunt scutite de o parte din taxe pana in anul 2018 iar conversia unei masini ce functioneaza pe benzina pe gaz este amortizata in numai 38000 de kilometri, echivalentul a 12 luni de utilizare pentru neamtul de rand. GPL este un combustibil mai putin poluant decat benzina sau motorina, ponderea atomilor de hidrogen ce alcatuiesc metanul (CH4) fiind mai mare.

BK-GAS

BK-GAS

Etichete: , , ,
Postat de in data de 2009/02/18. In categoria Economic. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Leave a Reply