Home » Auto » Automobile electrice pentru Irlanda

Automobile electrice pentru Irlanda

Ministrul energiei din guvernul irlandez, Eamon Ryan a anuntat primi pasi majori in electrificarea transportului in Irlanda. Colaborarea intre guvern, furnizorul de acumulatori ESB si alianta Renault-Nissan va face ca in urmatorii doi ani primele automobile electrice sa circule pe strazile din insula. Pana in anul 2020, 10% din vehiculele care circula pe strazile Irlandei ar trebui sa fie electrice. Particularitatile tari o recomanda pentru un asemenea proiect.

Irlanda este o insula ce masoara aproximativ 450×250 kilometri iar autonomia limitata a modelelor electrice nu ar trebui sa constituie o problema. Distanta intre capitala Dublin si al doilea oras ca marime, Cork este de numai 257 kilometri si ar putea fi parcursa de un automobil electric fara sa stationeze pentru o noua reincarcare. Alianta Renault-Nissan va livra o serie de automobile electrice si in statul Israel. Insulele si statele insulare unde transportul terestru este limitat, cum ar fi: Cipru, Malta, Irlanda, Feroe, Islanda, etc sunt canditatii perfecti pentru automobilele electrice.

 

Renault Laguna Coupe

Renault Laguna Coupe

Etichete: , , , , ,
Postat de in data de 2009/04/04. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

One Response to Automobile electrice pentru Irlanda

  1. Ady

    Sunt impotriva automobilelor electrice, nu o sa stea nimeni cu masina in drum ca s-au terminat bateriile si mai poate sa mai mearga 200 de km ziua urmatoare. Asa cum zici si tu poate doar in Malta sa prinda ca in Europa nicio sansa.

Leave a Reply