100.000 de cutii de viteze romanesti pentru Alianta Renault-Nissan

Cutiile de viteze romanesti echipeaza modele auto cunoscute  pe plan mondial fie ca e vorba de Japonia sau Marea Britanie. Uzina Renault Mécanique Roumanie, situata pe platforma industriala Mioveni, a produs deja 100.000 de cutii de viteze de tip TL4 pentru Alianta Renault-Nissan. Acestea au fost expediate catre uzinele Renault din Franta (Maubeuge, Douai, Sandouville) si Turcia (Oyak), si catre uzinele Nissan din Marea Britanie (Sunderland) si Japonia (Oppama).
Cutia de viteze de tip TL4 care se produce la Renault Mécanique Roumanie este prima cutie conceputa si utilizata in comun de catre Alianta Renault Nissan. Este o cutie manuala de ultima generatie, cu 6 rapoarte, capabila sa transmita un cuplu de pana la 240 Nm. Ea echipeaza atat modele Renault (Clio, Modus, noul Kangoo, Mégane, Scénic, noua Laguna), cat si Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai).
Uzina Renault Mécanique Roumanie a fost inaugurata in mai 2008, pentru a raspunde nevoilor Aliantei Renault-Nissan. Organele mecanice fabricate aici sunt destinate in totalitate exportului, capacitatea de productie fiind de 5.000 de cutii de viteze pe saptamana.
Renault Mécanique Roumanie acopera o suprafata de 29.000 m2 si este integrata organizatoric in Uzina Mecanica Dacia. A fost construita in conformitate cu standardele Renault, normele ISO 9001, de management al calitatii, si ISO 14 001, de management al protectiei mediului inconjurator. Investitia, care se ridica la peste 214 milioane euro, consolideaza prezenta industriala a Grupului Renault in Romania.

Uzina Dacia
Uzina Dacia

Lasă un răspuns